• Haven anno 2016

  • De oude omgeving

Copyright 2018 - Custom text here

Tortilla met ham en groenten uit de oven (2 à 3 personen)

Tortilla met ham 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 1 gele paprika
  • 3 (tros) tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie + olie voor het invetten
  • 75 gram magere hamreepjes
  • 150 gram verse doperwten (of uit de diepvries)
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (magere) yoghurt
  • 20 gram geraspte kruidenkaas
  • zout, (versgemalen) peper

Bereiding:

  • Pel en snipper de uit en de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees
    in kleine blokjes.
  • Houd de tomaten 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Halveer ze en 
    verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een (ronde) lage ovenschaal in met olie.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de uit, knoflook en paprika ca. 3 minuten. Voeg 
    naar smaak zout en peper toe en schep het groentemengsel in de ovenschaal.
  • Klop de eieren los met de yoghurt, roer het kaasmengsel erdoor en voeg naar smaak
    zout en peper toe. Schenk het eimengsel over de groenten. Bak de tortilla in het midden
    van de oven in ca. 20 minuten gaar.


Lekker met warm stokbrood en een selderij-wortel salade. 

Eet smakelijk,
Elly

NB: helaas is dit gerecht niet geschikt om zonder oven klaar te maken.

Roergebakken kip met witlof en ananas (2 personen)

witlofschotel

Ingrediënten:

  • 2 enkele kipfilets
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 2 à 3 struikjes witlof
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 eetlepel (olijf) olie
  • 1 eetlepel koffieroom
  • zout, versgemalen peper

 

Bereiding:

  • Snijd de kipfilets in smalle reepjes, doe die in een kom enmeng de shoarmakruiden erdoor.
    Maak het witlof schoon en snijd de struikjes schuin in smalle reepjes. Giet de ananas af en
    vang het vocht op. 
  • Verhit de olie in een wok en roerbak de kipreepjes rondom bruin in ca. 3 minuten. Voeg de
    witlof toe en roebak die ca. 2 minuten mee.
  • Roer de ananas, 3 eetlepels ananasvocht en de koffieroom door het kipmengsel en laat het
    geheel, af en toe roerend, in nog ca. 3 minuten door en door heet worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.


Lekker met aardappelpuree en een groene salade.

Eet smakelijk!
Elly

Rode Goulash (2-3 personen)

 

Ingrediënten:

  • 2 lamslapjes of vlees wat niet te lang moet stoven (kost alleen maar gas)
  • 100 gram magere spekjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 grote tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • bosjes selderie
  • pakje gezeefde tomaten of bliktomaten

 

Bereiding:

Bak eerst het vlees en de spek aan in olijfolie of boter, voeg daarna de uien in blokjes toe. Daarna de paprika in stukken gesneden, dan de knoflooktenen in stukjes. Hierna de tomaten in stukjes, kruiden erbij, de tomatenzeef uit pak of blik erbij. Ca 10-15 minuten doorstoven tot alles gaar is.

Heerlijk met gekookte aardappelen of rijst!

Eet smakelijk.
Marie

 

 

f t g m

Contact
Secretaris 

Hester Nentenaar

hesternentenaar(at)outlook.com
info(at)dekarperskuyl.nl

Webmaster
Bas van Iersel
webmaster(at)dekarperskuyl.nl