• Haven anno 2016

  • De oude omgeving

Copyright 2018 - Custom text here

In de kijkerd

IMG 0543Weer terug.
Voorstellen waarom voorstellen vragen wij ons af we komen terug. Maar eenmaal terug is er toch een hoop veranderd...

Lees meer...

Voorzitterspraat

WSV De Karperskuyl volop in beweging,

En dat kan ik met trots vermelden. Onze haven ligt er keurig bij, we hebben leuke leden en de sfeer is goed. We kijken altijd vooruit en proberen de boel levendig te houden.

Lees meer...

Verslag Rondje Noord Holland

Palaver rnh 2017Zo RNH 2017 zit er weer op en het heeft 2016 bijna overtroffen. De Noordzee was vorig jaar geheel te bezeilen met oostenwind, in tegenstelling tot dit jaar.
Vergeef mij als ik niet zo bekend ben met alle zeiltermen, ik doe mijn best. Het aantal schepen was bij inschrijving 24, maar uiteindelijk kwamen we op 22 uit (geloof ik) Volgend jaar beter voor diegene die moesten afhaken.

De uittocht vanuit de Karperskuyl was wederom geweldig, Brigitte nam de brug voor haar rekening, want Maurice wil altijd als laatste aansluiten, dat waren zijn woorden!Gerry

Grotendeels hebben wij bij de eerste tocht naar Makkum (ik spreek voor onszelf) het Volvo zeiltje gebruikt, op de fervente zeilers na dan. In Makkum aangekomen was daar weer de traditionele steigerborrel. De Marina Makkum heeft onze groep weer gratis laten overnachten. Veel dank daarvoor. Zo druppelsgewijs kwamen de zeilers zich aansluiten bij de picknicktafel.

De volgende dag weer paraat voor de tocht over de Waddenzee. Ook toen niet veel wind en wij zeilden, of motor stand-by, of geheel zonder zeilen. Met wederom uitzondering van een aantal zeilers dan, die wel alles bezeild hebben.
In Den helder hadden wij een hele lange kade gereserveerd voor alleen onze groep. Persoonlijk vond ik dit leuker dan de Willemshaven, ondanks dat er geen toilet- en douche voorzieningen waren. De meesten van ons gingen nog even shoppen, dat kan daar heel goed. Monique ging de volgende dag naar de Toppers en had nog een thema outfit nodig.
6Na de geslaagde aankoop, gingen we nog even naar een bruin fout café.
Bijzonder gezellig. Vervolgens ging ieder zijn weg.

Ja toen kwam de langste tocht van de vier dagen, de Noordzee.
Op dat moment hadden we wel veel gezeild met prachtig mooi weer, alhoewel de windrichting iets beter had gekund. Ontmoetingen bij de kleine sluis van IJmuiden bleven niet uit, even elkaars ervaringen uit wisselen.
In de Marina Amsterdam was wederom een lange steiger gereserveerd voor onze groep. Met als afsluiting voor de tweede keer een BBQ , inclusief wind, ietwat donker, Icova brand, en hele lieve jonge zwaantjes.7 ’s Avonds nog even hier en daar wat boten aandoen om gezellig die dag te beëindigen onder genot van een heerlijk drankje. De volgende ochtend rond 10.00 uur de zelfgemaakte koffie, en zelf meegebrachte lekkernijen nuttigen ter afscheid.
Vervolgens ging ieder zijn weg om elkaar weer bij de Oranje sluizen te treffen.

Hierbij wil ik een ieder hartelijk danken voor de inzet.
Nog even een speciale dank voor Margriet van de Gaius, die Ruud zo geweldig geholpen heeft met de administratie.
En natuurlijk de twee fotografen....klik hier voor de foto's

Tot volgend jaar lieve allemaal!9

f t g m

Contact
Secretaris 

Hester Nentenaar

hesternentenaar(at)outlook.com
info(at)dekarperskuyl.nl

Webmaster
Bas van Iersel
webmaster(at)dekarperskuyl.nl